Nyitvatartás: H - P: 8:00 - 16:00

Ergonómia

2023.06.20.

Az ergonómia az ember-gép-munkakörnyezet kapcsolatát vizsgáló tudományág.

Ergonómia fogalma

1., Ergonómia fogalma

Az ergonómia  célja a szűkebb és tágabb munkakörnyezet, a gépek, munkaeszközök emberhez igazítása, az emberi adottságoknak lehető legjobban megfelelő munkaeszközök és munkakörnyezet kialakítása.

Egyszerűen így lehetne definiálni az ergonómiát: A munkakörnyezetnek kell illeszkedni a személyhez, nem pedig a személynek a munkakörnyezetéhez.

Az ergonómia legfontosabb ágai:

a termék-, a munkafolyamat- és a szoftver-ergonómia.

Miben segít az ergonómia cégének és dolgozóinak?

2., Miben segít az ergonómia cégének és dolgozóinak?

Egy rosszul berendezett munkahely a dolgozók fáradtságához és frusztrációjához vezet. Csökkenti a teljesítményt és a munkavégzés minőségét. És ami még rosszabb: dolgozóit szükségtelen sérülésveszélynek teszi ki. Azonban van megoldás, melynek neve: ergonómia.

Az ergonómia a munkahelytervezés azon tudománya, mely figyelembe veszi a dolgozók hatékonyságát, adottságait és korlátait. Mi a Novotransznál az “ergonomixx-re” úgy tekintünk, mint a komfort és hatékonyság közti mozgásra. Termékeink megtervezésekor a a gyártásban, termelésben dolgozó emberekre helyeztük a fő hangsúlyt.

Az elmúlt évtizedekben   értékes információkhoz jutottunk arról, miként teremthetnek az ergonómiai újítások jobb munkakörülményeket és ezek milyen versenyképes piaci előnyökhöz juttathatják vállalkozását. Egyes ügyfeleink és vállalkozásaik mérhetetlen előnyökre tettek szert csupán azzal, hogy használatba vették az ergonomikus eszközeinket emelőinket elektromos vontatósegédeket s munkafolyamataik során.

Alább bemutatjuk, hogy milyen előnyöket láttunk az évek során:

1. Költségcsökkentés:

Ergonomikus tervezésű emelők, kocsik, exoskeletonjaik ,vontatóink csökkentik a sérülésveszélyt és növelik a munkavégzés minőségét. A kevesebb baleset miatti betegszabadság és kevesebb a sérült termék az egészséges dolgozók jóvoltából magasabb üzleti profitot eredményez.

2. Növeli a produktivitást:

Elektromos emelőink, daru rendszereink  vontatósegédeink, anyagmozgató és  exoskeletonjaink biztosítják a dolgozó helyes testtartását, munkamagasségát, különösen mozgás közben. Az állítható fogantyú vagy háttámasz biztosítja a a dolgozó megfelelő magassági helyzetét és (idővel) több rakomány kényelmes és biztonságos szállítását teszi lehetővé. Ha a dolgozói hatékonyabbak, a vállalkozása is az!

3. Növeli dolgozói jóllétét:

A dolgozók legjobb teljesítményének biztosítása és a munka élvezeti értékének növelése, melyeket mi nagyon szigorúan veszünk a Novotransz -nál. Az eszközök , rendszerek tervezésekor nagy figyelmet fordítottunk arra, hogyan profitálhatnak a dolgozók fizikálisan és mentálisan azok használatából.  Ha dolgozói jó szájízzel végzik munkájukat, megváltozik a vállalathoz való hozzáállásuk és ebből mindenki együttesen profitál.

Mi első kézből ismerjük az ergonómia előnyeit. Biztonságosabb munkakörülményeket teremt munkásai számára, egy olyan helyet, ahol szívesen dolgoznak, vállalkozása tekintetében pedig növeli a hatékonyságot és a teljesítményt.

Kérdezze meg tehát saját magától: „mit tehet az ergonómia értem, a vállalkozásomért és alkalmazottaimért?”