Nyitvatartás: H - P: 8:00 - 16:00

Villás raklapemelők

MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB MINŐSÉGI RAKLAPEMELŐ, BÉKA, VÁLASZTÉKA SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ ELLÁTÁSSAL RAKTÁRRÓL!

A raklapemelő a kézi mozgatású eszköz az áru vízszintes mozgatására szolgál. 


Raklapos árukat kezel?

Mozgatni szeretni raklapjait?

Teheremelés és teherszállítás minimális kézi erővel.

Mozgassa a raklapokat a tehergépkocsin is könnyedén!


Élvezze a szaktudásunk előnyeit! 


Rendeljen raktárkészletről akár most, dolgozzon honlap az új eszközével!

A villás raklapemelő, emelőbéka, villás emelőkocsi, vagy más néven hidraulikus kézi emelő a kézi mozgatású emelőeszközök csoportjába tartozik. 
 
A villás raklapemelő,  sorozat modelljeinek teherbírása 2000 kb-tól indul  A standard modell villahosszúsága 1150 mm, és alapkivitelben tandem görgőkkel (PU/acél) rendelkezik. A kormányzott kerék poliurethán bevonattal vannak ellátva. Különböző speciális villahosszúságok, 800mm 1500mm, 1800mm 2000mm 2.500 mm raktár készletről szállíthatóak. Valamint 450 mm és 685 mm közötti speciális szélességek teszik teljessé a modellválasztékot. A könnyű kezelhetőségű robusztus szerkezet, a vonórúd 210° szögben alákormányozható - ezáltal könnyen manőverezhető, be- és kivezető görgők a raklap könnyű felvételéhez, kiváló minőségű porfestett felületvédelem, a minőségi hidraulikaszivattyú jól adagolható, fokozatmentes süllyesztés kézikarral felszerelve.
 
A novotransz villás raklapemelő fajtái:
alacsony villás raklapemelő, rövid villás raklapemelő, hosszú villás raklapemelő, rozsdamentes raklapemelő, horganyzott raklapemelő, keskeny villás raklapemelő, négyutas  raklapemelő, terepes raklapemelő, mérleges raklapemelő, ollós raklapemelő. 
 
RAKLAPEMELŐ Általános leírás 
 
A kézi raklapemelők áruk mozgatására szolgáló hidraulikusan / manuálisan működtetett raklapemelő kocsik. A rakomány egy kézi hidraulikus szivattyú segítségével emelkedik, melynek során a szivattyút kézzel kell működtetni a kormányrúd segítségével. A kormányrúd emelőkarja és a hidraulikus szivattyú közötti nagy áttételi aránynak köszönhetően a terhek emelése viszonylag kis erőráfordítással lehetséges. 
 
Az áru mozgatása kizárólag a kormányrúd tolásával vagy húzásával történhet.  
 
RAKLAPEMELŐ Karbantartás és ápolás 
 
Normál használat mellett száraz, normál levegőben az emelőkocsi nagyon kevés karbantartást igényel. A villás raklapemelő minden használata előtt ellenőrizni kell, hogy minden mozgó alkatrész súrlódásmentesen és könnyen jár-e. 
 
Amennyiben az ellenőrzés során olyan meghibásodások merülnének fel, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos munkavégzést, akkor a villás raklapemelővel mindaddig nem szabad dolgozni, amíg a hibát el nem hárították. 
 
Amennyiben a raklapemelőt speciális módon használja, akár nagyon poros, vagy nedves körülmények között, növekszik a karbantartási, ill. ápolási igény. Ha a villás raklapemelőt mindig maximális terheléssel használja, a mozgó alkatrészeket és a csapágyakat gyakrabban kell kenni a könnyű járás megőrzése érdekében. Amennyiben a kerekek futófelületébe idegen tárgyak nyomódtak be, melyek akadályozzák a sima gördülést, a kerekeket ki kell cserélni. 
 
Villás raklapemelő üzemeltetés:
Üzemszerű ipari felhasználásra is alkalmas. Ilyen esetben a felhasználás intenzitásától függően időszakosan karbantartani illetve felülvizsgálni szükséges. 
 
A felülvizsgálat idejét a felhasználási intenzitásának megfelelő vizsgálati besorolás adja meg. 
 
Az eszköz használati jogosultságairól az aktuális Uniós és Nemzeti vonatkozások rendelkeznek.
 
Felhasználási terület: 
logiszika, raktározás, szállítmányozás, gyógyszeripar, vegyipar, bánya, hálózatépítés, gépszervíz, gépszerelés, géptelepítés, mezőgazdaság, hajózás, gépgyártás, tartálygyártás, építőipar, élelmiszeripar, géptelepítés.